Laugen

ostehøvler med skaft i masur

«Laugen» er det vi i Ringebu kaller Gudbrandsdalslågen, som passerer et steinkast fra fabrikken vår. Gudbrandsdalslågen forandrer farge og spill gjennom årstidene. Den er aldri helt lik gårsdagen.  På samme måte er det med materialet vi har valgt til serien vi har gitt navnet Laugen. Masur fra bjørk gir hver enkelt ostehøvel et unikt spill i treverket. Masuren i skaftet sammen med det strukturpolerte bladet gjør dette til vår mest eksklusive serie. Serien inneholder modeller som egner seg til de fleste type oster. Vi har en utvidet kvalitetskontroll av denne serien og Laugen har 10 års garanti mot fabrikasjonsfeil.

Masur, eller flammebjørk, er et resultat av misvekst som skaper et mer hardført trevirke. Knopper vokser innover i veden og danner kaos og striper i fiberretningen. Dette gjør at hvert emne får et unikt mønster.

Laugen ostehøvel er nok ikke så glad i oppvaskmaskinen, men bladet er enkelt å rengjøre med varmt vann og kost. Gir du skaftet et strøk med matolje en gang iblant så holder den på gløden.

Våre modeller

Melding til våre kunder:

Vi er dessverre midlertidig tomme for masurbjørk. Det blir derfor en periode til vi kan levere Laugen som normalt igjen.  Masur eller flammebjørk er flott og se på, men dessverre også vanskelig å få tak på i dagens marked.
Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål, ordre@bjorklund1925.no
Vi har et lite restlager som vi reserverer ved behov for helt spesielle gaver.

Ingen resultater funnet

Siden du ser etter ble ikke funnet. Prøv å omformulere søket ditt, eller bruk menyen.

Møbelsnekker Thor Bjørklund funderte på hvordan osten kunne skjæres penere. Han fant en løsning i 1925 og tok pantent på sin oppfinnelse.

Nå, snart 100 år senere, produseres fremdeles osthøvlene i Ringebu i Gudbrandsdalen under varemerket Bjørklund1925.