Laugen

ostehøvler med skaft i masur

«Laugen» er det vi i Ringebu kaller Gudbrandsdalslågen, som passerer et steinkast fra fabrikken vår. Gudbrandsdalslågen forandrer farge og spill gjennom årstidene. Den er aldri helt lik gårsdagen.  På samme måte er det med materialet vi har valgt til serien vi har gitt navnet Laugen. Masur fra bjørk gir hver enkelt ostehøvel et unikt spill i treverket. Masuren i skaftet sammen med det strukturpolerte bladet gjør dette til vår mest eksklusive serie. Serien inneholder modeller som egner seg til de fleste type oster. Vi har en utvidet kvalitetskontroll av denne serien og Laugen har 10 års garanti mot fabrikasjonsfeil.

Masur, eller flammebjørk, er et resultat av misvekst som skaper et mer hardført trevirke. Knopper vokser innover i veden og danner kaos og striper i fiberretningen. Dette gjør at hvert emne får et unikt mønster.

Laugen ostehøvel er nok ikke så glad i oppvaskmaskinen, men bladet er enkelt å rengjøre med varmt vann og kost. Gir du skaftet et strøk med matolje en gang iblant så holder den på gløden.